Vem är Riio ?

Riio Marknad & Strategi AB är ett nytt konsultföretag för omvärldsanalys och affärsrådgivning.IMG_8143-2

Vi vill hjälpa företag och organisationer att optimera och trygga sina handlingsplaner. Skapa värde via vetskap. Grundaren, Roland Irle, har lång erfarenhet från analytiska och strategiska befattningar i fordonsindustrin. För mer utförlig information om grundaren besök gärna LinkedIn, eller ännu bättre: Ring!

Våra tjänster passar organisationer som behöver förstärka sin kompetens på analys och strategiområdet; inför viktiga beslut, i ett projekt, eller kontinuerligt genom regelbunden konsultation.

Uppdrag hittills sträcker sig från t ex affärspotentialen för avancerade tekniklösningar i fordon, till projekt inom regional näringslivsutveckling.

En positiv utveckling för Fyrbodal ligger oss särskild varmt om hjärtat.

 

Till våra erbjudanden                                   Tillbaka till startsidan

 

Historia

Gillar man sitt yrke, och dessutom får betalt, så vill man bara fortsätta. Jag har jobbat med trender, konsumentforskning, planer, visioner, roliga produkter och intressanta människor nästan hela mitt vuxna liv. Skapa insikt, optimering, hållbarhet, framtiden, bemästra kriser och se nya möjligheter. Riio är fortsättningen på denna resa, efter den mest dramatiska händelsen i Sveriges bilindustri.

Riio startade i april 2013 och namnet står för grundarens initialer och för internationell omvärldsanalys. Vi erbjuder mer än så, men det får inte plats på ett visitkort.

När jag nu skriver ”vi”  på denna hemsida, så syftar det till alla ovärderliga partners i mitt nätverk, min underbara styrelsesuppleant tillika hustru Nina och min son Viktor, som är en ständig inspirationskälla för innovation. Han gör som sin far en gång och pluggar industriell ekonomi. ”Du kommer inte att ha långtråkigt i ditt liv”, sa en herre på BMW till mig under min högskoletid. Så rätt han hade.

 

Idén

De flesta organisationer har ett behov av professionell omvärldsanalys, men vill knappast anställa en affärsanalytiker och strateg på heltid. Så varför inte erbjuda mina kunskaper till företag och organisationer som behöver veta mer, här och nu, men inte året om? Påhejad av entreprenörer, vänner och familjen satte jag igång. Så rätt alla hade.

 

Ledord

Vi vill att livet med oss är enkelt och så produktivt som möjligt. Allt för att du kan använda din tid mera effektivt. Snabbt och flexibelt agerande, direktkontakt med experten och direkt användbara resultat är fördelen med en liten organisation.

 

Facts Not Opinions

Integritet

Vetskap som baserar på fakta, inte på tycke. Vi kan visa och bevisa det vi påstår. Övertygande fakta tryggar inte bara dina beslut, de är även en viktig hjälp i argumentationen och kommunikationen med intressenter, partners och inte minst dina anställda.

 

Safe GoldDiskretion

Att tiga är guld. Kunden kan sin verksamhet bäst och vi vill att det förblir så. Uppdrag utförs under sekretessavtal och efter arbetets avslut fortsätter tystnadsplikten, ofta under flera år. Referenser om specifika uppdrag får därför lysa med sin frånvaro, tillsvidare.

 

Office Midnight Oil

Tillgänglighet

Rådgivning är alltid personligt. I tid och otid. Det finns för- och nackdelar med flexibla arbetstider. Vi ser mest fördelarna. Att vara företagare är mer än ett yrke, det är en livsstil och en passion. Då får flitens lampa lysa lite längre ibland. Närhet till kunden, med kontor mitt i Fyrbodal, är en annan fördel. Riio finns när det behövs.

 

Bulls EyeResultatfokus

Rätt information, direkt användbar för din verksamhet. Mest stolta är vi, när våra arbetsresultat leder till en både snabba och hållbara lösningar för klientens behov eller problem. Integritet i analys och fakta i all ära, men utan slutsatser och rekommendationer till en genomförbar handlingsplan är vi inte klara. Jag är först nöjd när kunden är nöjd.

 

Till våra erbjudanden                                      Tillbaka till startsidan